Rulleski er sjovt, fuld af spænding og skøn fysisk og motorisk træning – hele tre i EN 🙂 Sådan oplevede jeg det fra dag 1 og begyndte at lege med tanken, om rulleski kunne være for børn?

Københavns Skiklub startede et rulleskihold for børn op i august sidste år og jeg har smugkigget lidt og blev meget imponeret – wao! Rulleski er så meget for børn.

Hvad er det så rulleski kan?

Børnene bliver udfordrede og ligesom med al anden læring, så er læring først sjovt, når det er tilpas udfordrende. Børnene laver masser af leg på rulleskiene, lige fra fangeleg til stikbold og børnene bliver fortrolige med rulleskiene. Der bliver grinet en del.

  • Motorik og fysik: Her fik jeg altså det helt store smil på, for der er mange skønne elementer i den rullende sport. Og den gode nyhed er, at du kan skrue på elementerne, som det passer dig.
  • Balancetræning: balancen udfordres hele tiden, og du kan skrue op for den ved at rulle uden stave eller køre i et langsomt tempo på én ski ad gangen.
  • Koordination: Krydskoordination trænes når arme og ben skal koordineres i diagonalgang samt når den frie hæl skal kontrolleres.
  • Udholdenhed: Det at kunne være fysisk aktiv i længere tid. Eks. ved at køre en længere tur i et steady tempo.
  • Kondition: Ved at lave intervaltræning, og pulsen i intervallerne ligger højt. Ikke så relevant for børn under ca. 12 år.
  • Alignment: Og så må jeg, som gammel idrætsfysioterapeut nævne, at det er genial alignment-træning! Alignment betyder, at vi belaster leddene i den stilling, der er bedst for leddet. I rulleski er det specielt benene, jeg tænker på. Mange af os har tendens til at ”falde ind” på foden, når vi går og løber. På rulleski bliver man tvunget til at holde foden i den rette position, ellers skvatter man. Støvlerne hjælper også lidt til.
  • OG så er der jo hele naturoplevelsen, en skøn sidegevinst!

Så alt i alt er rulleski en fin måde at træne hele kroppen på og samtidig have det sjovt!

Rulleski – en oplevelse fra det virkelige liv

Hvornår skal vi – som voksne – sige stop?

I weekenden har min egen søn på 7 år prøvet de rullende ski under fødderne. Det var hans egen ide, og jeg var åben for, at han kunne prøve det. Vi mødte op til Københavns Skiklubs børneskitræning lørdag morgen kl. 9.30. De andre børn var lidt ældre, og jeg kunne godt se, at de havde ret godt styr på de ski. William var fuldstændig bambi på glatis, han skvattede rundt og sagde flere gange ”det er godt nok sværere, end jeg troede”. En stemme i mit eget hoved talte ret grimt til mig selv ”hvad tænker du på” og videre ”Det her er alt andet end en god bevægelsesoplevelse” som jo er KERNEN i det, jeg laver i Motorikcenter.

Efter kort tid spurgte jeg læreren, om jeg ikke skulle køre lidt med William, så hun kunne koncentrere sig om de andre. Det gjorde vi, og William skvattede igen og denne gang gav det et stort blåt mærke inde i hånden.

Phew – jeg følte mig som den onde, onde mor…. Jeg var lige ved at foreslå, at vi måske skulle vente lidt med at gå til rulleski. Jeg var bange for at han skulle miste lysten til at lære det senere og havde faktisk mest lyst til, at vi tog en tur på legepladsen. Vi tog en god pause med frugt, nødder og saft og jeg tog min egen medicin – kig på barnet, synes han det er sjovt? Svaret var, at William var fuld af mod på at prøve igen. Så det gjorde vi.

En halv time senere havde han fanget Rulleskienes ABC og kunne trygt komme rundt på stierne i Fælledparken. Jeg var vildt overrasket og måtte æde mine egne bekymringer.

Jeg deler historien for at fortælle, at jeg ofte oplever, at vi som forældre stopper vores børn, fordi VI er bange og glemmer at kigge på, hvordan BARNET oplever det. William havde det ok, og som han sagde til en kammerat, da vi kom hjem ”Du skal ikke give op, hvis du falder 10 nej faktisk 20 gange, for lige pludselig går det meget bedre” og videre ”det er faktisk godt at falde, for hver gang tænker du ”nå, det skal jeg ikke gøre igen”.

Jeps, det er jo sandt, jeg kunne ikke have formuleret det bedre ????

Har du lyst til at prøve kræfter med rulleski, kan jeg varmt anbefale at tage til en gratis intro-træning i Nordic Sport . Det er hver onsdag kl. 17.45. Læs mere her http://www.nordic-sport.dk/rulleski.html

Udover de er super kompetente i Nordic Sport, skinner det også igennem, at de elsker det de laver ????