At være på BevægelsesMENTOR Uddannelsen har ændret mit børnesyn. Jeg har fået konkret brugbar viden og værktøjer til at møde barnet og se ind bagved i forhold til, hvad man umiddelbart kan se. Så TAK for dig Charlotte og for alt det, du deler ud af!

Astrid Maria Jørgensen, Musikpædagog

Med den nye viden jeg har fået, er det blevet sjovere at planlægge bevægelsesaktiviteter med min børnegruppe. Du, Charlotte og dit team har været virkelig professionelle hele vejen igennem. Det gælder teknik, videoer og arbejdsbøger, samt hurtige til at svare på spørgsmål. Det har fungeret rigtig godt.

Ghita Cini, Lærer

Igennem ét år har vi certificeret 50 Bevægelsesmentorer i Guldborgsund kommune på tværs af vuggestuer, børnehaver og skoler deltaget på et skræddersyet forløb hos Motorikcenter. Alle har deltaget på online-uddannelsen samt har deltaget på live workshops, hvor vi har afprøvet aktiviteter i praksis, reflekteret over praksis og ikke mindst diskuteret, hvad der skal til, for at det lærte bliver forankret i deres dagligdag med børnene.

Pernille Tuxen, ergoterapeut og kommunens projektleder, fortæller herunder om sin oplevelse med BevægelsesMENTOR uddannelsen

”Forløbet har været meget fint tilrettelagt og struktureret med en rød tråd hvor der er blevet bygget mere og mere viden på. Kombinationen mellem de teoretiske oplæg på onlinemodulerne og praksis på de fysiske workshops har fungeret virkelig godt.

Vi ønskede med uddannelsen at få et fælles fagligt fundament i alle dagtilbud og skoler, der kunne understøtte arbejdet med motorik og bevægelse, samt danne grobund for et fagligt fundament  og et fælles sprog. Fælles sprog er særligt vigtigt i forbindelse med overgange fra dagpleje /vuggestue til børnehave og fra børnehave til skole. Vi har oprettet et netværk for BevægelsesMENTORer i dagtilbud og skole for at støtte forankringen af projektet i praksis.”

 

De 3 vigtigste ting vi har lært på forløbet:

  • Læring om nervesystemet og dets indvirkning på vores mulighed for at lære
  • Legemodellen, som har givet deltagerne en viden om at planlægge aktiviteter målrettet i forhold til hvad de ønsker output skal være
  • Koblingen mellem teori og praksis – hver gang der har været en teoretisk læring, er det blevet koblet på deltagernes praksis, så det har været direkte overførbart

Charlotte er en fantastisk formidler og er i stand til at skabe et trygt og positivt læringsrum for alle kursister. Der er plads til den enkelte og en forståelse og anerkendelse af, at de kursisterne er forskellige steder i deres læringskurve.

Der har været en meget fin sparring mellem projektleder og Charlotte i forhold til hvad der har været vigtigt at fokusere på ved de fysiske workshops. Den tekniske support fra motorikcenter.dk i forhold til onlineportalen har fungeret virkelig godt og hurtigt.

Vi har været meget tilfredse med forløbet omkring BevægelsesMENTOR uddannelsen og det har på alle måder levet op til de forventninger og ønsker vi havde. TAK”

Skrevet af Line Kollerup Nielsen, Pædagogmedhjælper i Bruhnsgård:

Jeg vil fortælle en lille historie fra hverdagen.
Vi har en dreng med store udfordringer. Han har et stresset nervesystem, kører i et meget højt gear, tågænger, bider negle, fungerer dårligt socialt og meget højttalende. Vi har længe arbejdet med sansestimuli.
Jeg samlede en lille flok med ham og 3 piger. Vi lavede ‘land i kroppen’-øvelser uden for hestenes indhegning, samt vejrtrækningsøvelser. Langsomt bevægede vi os ind til hestene og satte os på knæ. Helt tæt ved dem. Vi lyttede til deres gumlen, mærkede deres pels, mærkede og lyttede til hestenes vejrtrækning og duftede til dem. Der var helt ro og harmoni. Vi sad der længe uden at der blev sagt noget. Kunne se at børnenes vejrtrækning fulgtes med hestenes. Vi sluttede af med at finde en sten på folden, som vi syntes var noget særligt. Vi lagde den i lomme, og jeg bad børnene om at varme den godt. Uden for folden byttede vi sten. Vi snakkede lidt om hvor dejligt oplevelsen havde været. Børnene legede rigtig godt uden konflikt i fuldstændig ro og harmoni resten af dagen.
Der går nogle dage. Vi skal til at vande hestene. Drengen spørger om han må hjælpe til. Det skulle kun være ham og mig. Vi går der ned mod folden. Så stopper han pludselig op og uden at sige noget, laver han vores vejrtrækningsøvelse. Jeg følger efter. Han går nu foran og viser mig vejen. I fuldstændig ro og harmoni. Vi sluttede også af med at bytte sten.
En helt uforglemmelig oplevelse.

 

Skrevet af Helga Vinter, Baunehøjskolen:

Jeg har fået en meget større teoretisk og praktisk viden om børns motorik og om hvordan jeg bruger det helt ind i klasselokalet. Det har været super godt at afprøve aktiviteter på egen krop, for derefter at analysere dem med den teoretiske viden. Jeg vil klart anbefale uddannelsen til andre.

Skrevet af Solvej Helvig Højstrand, Souschef/Pædagog i Abildvænget:

Jeg kan ikke få armene ned, jeg er høj som et hus.
Efter 25 år som pædagog er jeg blevet beriget med en uddannelse som BevægelsesMENTOR.
Jeg er vild med den baggrundsviden som har støttet op om det jeg allerede gjorde.
Jeg er vild med den viden jeg har fået til nu at kunne sætte fokus på kroppens funktioner, for bedre at kunne forstå menneskers reaktionsmønstre.
Jeg er som inklusionsvejleder begejstret for at skyld, skam og fordømmelse kan skiftes ud med aktivering, forståelse og ro på nervesystemet, ikke mindst for mig selv.
Samtidig er Charlotte Runge det mest rolige menneske jeg længe har mødt. I undervisningen bruger hun rask væk fagtermer, der gør at sproget højnes i uddannelsen.

Mine varmeste anbefalinger herfra

 

Skrevet af Linda Bennedsen, Privat daplejer:

At deltage på BevægelsesMENTOR uddannelsen, har været et fantastisk inspirerede forløb.
Man får et andet syn på børnene og en bedre forståelse på deres adfærd.
De enkelte moduler er rigtig godt forklaret og det er et meget forståeligt materiale. Dejligt med arbejdsbøger, legekataloger mm som kan bruges her bagefter.
Jeg kan på det varmeste anbefale uddannelsen, hvis du arbejder med mindre børn.

 

 

 

Tak til Charlotte for en meget brugbar og inspirerende uddannelse.
Den nyeste viden inden for børns nervesystem og sanser.
Et kæmpe legekatalog der kan justeres efter alder, med vejledning til arbejdet med nervesystemet og sanserne, det fysiske og psykiske.

Malene Abrahamsen, Afdelingsleder

Tak for et inspirerende og lærerigt forløb! Jeg er blevet klogere på børn, og jeg er blevet klogere på mig selv. Det har været fedt at arbejde med at få LEGEN i centrum. At opleve at legen kan foldes så meget ud og have så mange forskellige vinkler. Tænk sig, hvis man kan lege sig til et sundere liv fyldt med læring og trivsel.

Anne Møller, Lærer

Det har været en fantastisk rejse. TAK! Jeg deler min begejstring om uddannelsen til alle jeg møder. Alle burde have den viden og forståelse med sig når man arbejder med mennesker.

Charlotte Holm, Skolefritidspædagog

Uddannelsen burde udbredes til endnu flere, både fagpersoner men også forældre. Der er meget god grundviden, som mange kan have gavn af for at være gode voksne, der understøtter trivsel og livsmestring blandt børnene.

Sarah Hofmann, Pædagogmedhjælper

Det har været enormt spændende og lærerigt at deltage på forløbet. Jeg synes, at det tekniske har fungeret fantastisk – stor ROS til jer.

Annemette Møller, Selvstændig massør, yogalærer & zoneterapeut

Tusind tak for et meget inspirerende og veltilrettelagt forløb. Med mange gode underviseroplæg og fine brugbare arbejdsbøger.

Britta Isaksen, Lektor

Det har været SUPER-inspirerende at deltage i forløbet! Jeg har lært meget nyt og fået mange nye værktøjer, som kan hjælpe mig med at se det enkelte barn på en ny måde.

Charlotte Henriksen, Lærer

Uddannelsen har været fantastisk. Jeg har fået en dybere forståelse for ’hele’ barnet, og jeg har mere overblik. Jeg kunne godt tænke mig at deltage igen sammen med en eller flere af mine terapeutiske og tværfaglige kolleger. 

Margrét Ólafsdóttir, Fysioterapeut

Det har været et rigtigt spændende og interessant forløb. Jeg har virkelig fået meget stof med, jeg kan bruge. Jeg er blevet klogere på, hvordan jeg kan justere på en leg, og hvordan jeg kan understøtte elevers motorik i højere grad end tidligere.

Brian Rasmussen, Lærer

Jeg synes det har været et godt forløb, også selvom vi kun har mødtes online. Igennem forløbet har jeg fået øjnene op for at se dybere ind i de lege, vi laver med børnene.

Janni Holmeskov Kjær, Pædagog

Det er en super fantastisk uddannelse, og så vigtigt ét område at prioritere i folkeskolen.

Vivi Kristensen, Pædagog

En fantastisk givende uddannelse. Det har været det hele værd. Lysten til at springe ud i det og bruge det man får med er stor. Jeg kommer helt sikkert til at bringe min nye viden i spil i min praksis fremadrettet. Tak for 14 skønne uger.

Rikke Gyldholm, Børnehaveklasseleder

Jeg har fået virkelig meget ud af denne uddannelse. Både privat og arbejdsrelateret. Jeg bruger det nu i min hverdag, hver dag. Og kan se en kæmpe udvikling hos børnene. Og mere ro på min egen krop. Tusind tak for et skønt forløb.

Jannie Ingemann, Dagplejer

Charlotte er en meget dygtig underviser og hun er så livagtig i sin måde at forklare tingene på, virkelig inspirerende

Anders Wenzell, Pædagogisk assistent

BevægelsesMENTOR uddannelsen var en rejse, og Charlotte er en helt igennem fantastisk formidler/lærer. Hun har så meget viden omkring det hele, at der ikke var nogle spørgsmål som hun ikke kunne svare på. Og vores ideer til de forskellige lege/aktiviteter blev taget i plenum, så alle kunne få glæde af det.

Mette Andresen, Pædagog

Et meget spændende og lærerigt forløb med god variation af øvelser.

Bodil Strange, Pædagogisk assistent